Nieuwe truitjes voor Red Side Academy

Eerder deze week kwam ons sociaal comité (coronaproof) samen met Red Side Academy om onze symbolische cheque van 4000 euro te ontvangen, samen met een eerste proefdruk van de truitjes die de club met onze schenking zal aankopen.

schenking-aan-red-side-academy
Youssef en Younes met de cheque en een voetbaltruitje

Het begin van een leuke samenwerking

Youssef en Younes El Haddaji (23) zijn de oprichters van de Kortrijkse jeugdvereniging vzw Red-Side Academy.  Net voor de pandemie mocht Rotaract Kortrijk deze straffe mannen van Red Side Academy verwelkomen op een van onze algemene vergaderingen in de Vagant in Kortrijk.

Met Red Side Academy brengen ze wekelijks jongeren meer dan 170 jongeren samen door middel van voetbal en andere events. Naast de wekelijkse voetbalwerking, bieden ze ook een luisterend oor en trachten ze de jongeren zo goed mogelijk te begeleiden. Hun missie? De sociale cohesie en persoonlijke ontwikkeling van jongeren op een sportieve en speelse manier bevorderen. Meer nog: ze doen dit volledig gratis! Meteen wilden we iets doen voor deze jonge organisatie omdat ze zoveel betekent voor jongeren in de regio Kortrijk. We voelden meteen dat onze waarden overeenstemden.

GELUK

En waar is Rotaract Kortrijk goed in? Leuke en originele fundraisers organiseren natuurlijk! De opbrengsten van onze events worden in normale tijden integraal aan dit soort projecten geschonken door onze club. Helaas vielen we door de pandemie nog meer terug op fundraisers zoals de jaarlijkse ontbijtpakketten.

Voor de mannen van Red Side Academy wilden we natuurlijk extra uit ons kot komen, en bedachten we met een kleine werkgroep GELUK.

4000 euro voor Red Side Academy

Dankzij al onze sympathisanten en enthousiaste leden verkochten we een recordaantal flessen op tien dagen tijd. We haalden het doelbedrag op: 4000 euro. Waarom dit bedrag? Met deze som kunnen de broers de ganse club voorzien van een gratis truitje om te spelen. Alle jonge voetballers kunnen daardoor met een eigen uniform het veld betreden.

Als bedanking voor de samenwerking, willen ze het schildje van Rotaract Kortrijk als een echte sponsor op de truitjes laten drukken.

Bedankt Youssef en Younes! We kijken ernaar uit om samen met jullie (alcoholvrij) te klinken op dit resultaat!