Sociale projecten

Rotaract Kortrijk zet zich in voor sociale projecten

Als serviceclub is het één van de belangrijkste doelstellingen om diensten te verlenen aan de gemeenschap. Daarom steunt Rotaract Kortrijk sociale projecten en sociaal kwetsbare groepen in regio Kortrijk door hen een helpende hand te bieden.

Deze hulp bieden we vooral in de vorm van vrijwilligerswerk (Rotary in Action) en soms door het financieel steunen van zorgvuldig uitgekozen sociale projecten. Dankzij de opbrengsten van onze vele fundraisingsactiviteiten zoals onze moederdagontbijtpakketten, ons eigen bier Geluk, ons feest The Garden of Eden, en de steun van ons netwerk is dit mogelijk.

Overzicht van onze partners en de projecten die onze steun krijgen

Rotaract Kortrijk steunt altijd een heleboel sociale projecten waar we tijdelijk of op langere termijn mee samenwerken in regio Kortrijk. Hieronder vind je enkele van onze langstlopende samenwerkingen.

In het verleden werkten we natuurlijk samen met nog tal van andere organisaties, Zoals bijvoorbeeld: G-Voetbal Marke, Quadrille, TwoRaidersRun Wervik en zoveel meer.

Heb jij hulp nodig?

Ken jij een project waarbij je onze hulp kan gebruiken? Heb je voor een activiteit van één namiddag of op meerdere momenten nood aan een helpende hand, zowel fysiek als financieel? Aarzel niet om contact op te nemen met ons team via sociaal@rotaractkortrijk.be. Dan kunnen we met je bespreken of we wat voor je organisatie kunnen betekenen. Onze club staat altijd open voor nieuwe projecten en ideeën – klein of groot – uit de regio Kortrijk.

Wil jij hulp geven?

Wij zijn altijd op zoek naar sponsors en partners: zowel financiële schenkingen, als hulp in natura zijn welkom. Bovendien kunnen we je in ruil heel wat zichtbaarheid bieden dankzij ons brede netwerk en grote bereik voor events en acties. Neem zeker contact op met onze penningmeester via penning@rotaractkortrijk.be.

Of steun ons met je enthousiasme

Ben je enthousiast over wat we doen met onze club? Volg dan zeker onze Facebook pagina of Instagram-account, onze blog op deze website of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Hier vertellen we regelmatig over de leuke projecten en samenwerkingen tijdens ons werkjaar.

Tenslotte nodigen we je alvast uit op een van onze fundraiser events zoals The Garden of Eden maar ook om een ontbijtpakket te kopen. Zo help je onze club financieel. Met deze steun, kunnen wij talloze organisaties helpen.