Rotaract en Rotary

Rotary in Action

Rotaract is de jongerenafdeling van Rotary International en staat voor Rotary in Action. Vandaag de dag telt Rotaract zo’n 250.792 leden (and counting), verdeeld over 10.904 clubs wereldwijd, in 184 verschillende landen.  Dit aantal groeit en blijft groeien.

Een Rotaract club bestaat uit een groep enthousiaste jongeren vanaf 18 jaar die zich organiseren als serviceclub en zich – naast hun studies of job – 100% inzetten voor meer levenskwaliteit in hun eigen omgeving. Wil je meer bijleren over Rotaract en Rotary? Klik dan hier.

Rotaract Kortrijk

In onze regio zijn er nog tal van vzw’s, groepen en organisaties die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Rotaract Kortrijk zet net zoals andere serviceclubs graag zijn schouders onder tal van lokale projecten. Op deze manier dragen wij bij aan een betere maatschappij.

We staan er natuurlijk niet alleen voor: elke Rotaract club staat onder het peterschap van één of meerdere lokale Rotary clubs. Zo valt onze Rotaract Kortrijk onder het peterschap van Rotary Kortrijk en Rotary Kortrijk Groeninghe.

Rotaract International

Wanneer je lid bent van een Rotaract club hoor je niet enkel bij je eigen club, maar maak je deel uit van een wereldwijd netwerk! Met Rotaract Kortrijk maken we deel uit van District 2130. Dit Disctrict beslaat West- en Oost-Vlaanderen en zo is de hele wereld ingedeeld in districten. Er worden dan ook vaak internationale events georganiseerd waar Rotaract leden van over de hele wereld welkom zijn. Enkele van onze leden stapten al op het vliegtuig naar Italië, Polen, Hongarije … en kwamen terug met heel wat internationale vrienden.