Lid zijn bij Rotaract Kortrijk

Onze leden krijgen enorm veel kansen om bij te leren en te groeien op persoonlijk vlak. Iedereen draagt verantwoordelijkheid voor het eindresultaat van fundraisingactiviteiten en sociale projecten. Als lid van Rotaract Kortrijk moet je beschikken over organisatieskills, vindingrijkheid en een groot hart!

Vrijwilligerswerk op “feest op grootmoeders wijze’ voor Sint Vincentius (copyright foto Els Deleu)

Elk werkjaar begint in september en eindigt in juni. We organiseren elke maand een vergadering in de Vagant in Kortrijk waar we samen komen om de planning door te nemen en gezellig bij te babbelen. Ons voorzittend comité vergadert ook één keer per maand. Daarnaast zijn we aanwezig op de events van andere Rotaract en Rotary clubs. Bij deze laatste zijn we vaak ook vrijwilliger tijdens evenementen. Een keer per maand steken we de handen uit te mouwen en zetten we ons in voor een sociaal doel. Dit kan zijn onder de vorm van een fundraiser, vrijwilligerswerk of het organiseren van leuke activiteiten voor allerlei sociale groepen. 

Machtsoverdracht aan De Panne

Onze club is een dynamische en sociaal actieve groep. Je vindt alle leeftijden bij ons: van 18-jarige stagiairs (kandidaat-leden) tot seniors (leden die er al een mooie Rotaract-carrière van enkele jaren hebben opzitten). Ook onze oud-leden komen af en toe nog eens meevergaderen. Ook zijn zowat alle studierichtingen en carrières vertegenwoordigd in onze groep: van student in de communicatiewetenschappen tot apotheker in opleiding; en van handelsvertegenwoordiger tot burgerlijk ingenieur. We zijn dan wel een club, maar in de eerste plaats ook goede vrienden! Deze vriendschapsbanden versterken we ook naast onze clubactiviteiten. We doen met zijn allen leuke sportinitiaties, dagen elkaar uit of doen een cultureel bezoek. Eén keer per jaar gaan we ook op clubweekend. Rotaracter ben je voor het leven!

Fundraiser Galabal The Garden of Eden

Hoe kan ik lid worden?

Kandidaat

Wil je graag lid worden? Dan moet je eerst een motivatiebrief schrijven naar protocol@rotaractkortrijk.be en ons vertellen waarom je bij onze club wilt, vanwaar je ons kent en waarom jij een goed lid zou zijn. Daarna ben je welkom om een vergadering bij te wonen om zo kennis te maken met de leden, de club en de projecten.

Stagiair

Lid worden van Rotaract Kortrijk word je natuurlijk niet zomaar. Elke Rotaract club voorziet voor nieuwe leden altijd een ‘stagejaar’. Tijdens dit eerste werkjaar ben je aanwezig en betrokken bij een minimum aantal activiteiten.

Lid

Je inzet en gedrevenheid zijn steeds belangrijke eigenschappen die ervoor zorgen dat je na een succesvol stagejaar officieel lid wordt van onze club en een pin ontvangt van onze voorzitter. Dit is altijd een ontroerend moment voor de club waar we met zijn allen voor samenkomen.

See you soon!

Rotaract Kortrijk