Kaartjesactie

Kaartjes voor wie alleen de lockdown doorbrengt

Op zaterdag 31 oktober hielden we binnen Rotaract Kortrijk een heuse kaartjesactie. Gezien deze moeilijke tijden is het niet haalbaar om fysiek tot bij de meest kwetsbare mensen te komen. Daarom willen we kinderen, ouderen en kwetsbare groepen een hart onder de riem steken en een kaartje bezorgen! We schreven kaartjes voor VZW O2, A’Kzie en Woonzorgnetwerk Sint Vincentius.

Creatieve kaartjes om te steunen

Het doel ? Zoveel mogelijk kaartjes schrijven voor kinderen en ouderen die – zeker in deze soms heel eenzame tijden – deugd kunnen hebben van bemoedigende woorden, een hart onder de riem, wat afleiding, een positieve noot … Op deze manier dragen we ons steentje bij. Samen staan we immers sterk tegen de eenzaamheid die corona met zich meebrengt!

Alle leden namen deel

Ieder lid die deelnam kreeg thuis een pakketje geleverd (samengesteld door onze sociaaltjes Marie & Sofie) met daarin verschillende kaartjes, stickers en wat creatief materiaal. Er zijn echte pareltjes uitgekomen! Bewonder het resultaat alvast in de foto’s.

Een eerste postzak succesvol afgeleverd

Marie ging verzamelde coronaproof alle kaartjes en ging alvast een eerste postzak afleveren bij onze vrienden van het Woonzorgnetwerk Sint Vincentius! In normale omstandigheden doen onze leden rond de kerstperiode een superfijne rolstoelwandeling met enkele bewoners. Ze waren dan ook dolblij met de attente levering en postten meteen ook enkele foto’s van de reacties op hun facebookpagina.

Aan alle lieve mensen van het team bij Sint Vincentius, wat deden we dit graag voor jullie! Hopelijk tot snel!

Wordt vervolgd …

Hou deze pagina in de gaten voor verdere updates rond de kaartjesactie … Stay tuned!