Help kinderen omgaan met verlies

Dit jaar gaat de opbrengst van onze verkoop van Compagnie naar een bijzonder initiatief op de afdeling Intensieve Zorg van AZ Groeninge in Kortrijk. Deze afdeling heeft speciaal aandacht besteed aan kinderen die geconfronteerd worden met het verlies van een geliefd familielid door ernstige ziekte of ongeval.

De afdeling Intensieve Zorg ontvangt regelmatig kinderen. Voor deze kinderen kan het uiterst moeilijk zijn om te begrijpen wat er gebeurt wanneer hun wereld plotseling wordt overschaduwd door de ernstige ziekte, een ongeval of het verlies een dierbare. Helaas merkten zij op dat er onvoldoende ondersteunend materiaal beschikbaar was om deze kinderen op een gepaste manier bij te staan.

Om dit te verbeteren, werd er een speciale werkgroep opgericht. Deze groep bestaat uit verpleegkundigen van de afdeling Intensieve Zorg en een psycholoog. Samen hebben zij een kinderkoffer samengesteld met items die deze kinderen kunnen helpen in hun verwerkingsproces. De koffer bevat onder andere een ballon om zorgen weg te blazen, kleurplaten, stiften, en armbandjes, zowel voor de patiƫnt als het kind. Daarnaast is er materiaal om bijvoorbeeld een handafdruk of vingerafdruk van hun dierbare bij te houden.

Jouw steun aan ons project draagt bij aan het welzijn van deze kinderen en maakt het mogelijk om hen te voorzien van de hulpmiddelen die ze zo hard nodig hebben. Het draagt ook bij aan het verwezenlijken van het doel om meer kinderen in staat te stellen tijd door te brengen bij hun geliefde familielid en steun te vinden in deze moeilijke tijden.

Wil jij ook je meehelpen aan dit belangrijk initiatief? Koop een flesje Compagnie en steun het goede doel. Koop Compagnie rechtstreeks van een van de leden van Rotaract Kortrijk of bestel via deze link: