Vietnamese summer rolls

Total time: 20 min

junes_kitchen_stories (June Van Heuven)

Ingrediënten

• 1 pak velletjes rijstpapier

• Kip en/of scampi’s

• Koriander (vers)

• Basilicum (vers)

• Munt (vers)

• Mihoen (dunne rijstnoedels/rijst vermicelli)

• Wortel

• Komkommer

• Specerijen in hoeveelheid naar keuze (limoengras, look, gember en chili)

• Satésaus (kant-en-klaar of met poeder uit de aziatische winkel)

• Zoet-zure of sweet-chili saus

Instructies

  1. Zet een kom met warm water klaar.
  2. Rasp de komkommer en de wortel. Hak alle verse kruiden fijn. Bak je scampi’s en/of kippenblokjes met kruiding naar keuze in wat vetstof. Wij houden van een frisse aziatische kruiding met limoengras, verse gember, chili en look, een snuifje peper en zout.
  3. Kook je mihoen volgens instructies op het pakje.
  4. Wanneer je kip en/of scampi’s gebakken zijn maak je je werktafel klaar. Zorg dat alle vulling ingrediënten en je kom met warm water voor je op tafel staan. 
  5. Neem de rijstvellen en dompel ze onder in het warme water in een draaibeweging. De vellen moeten zacht worden, maar niet te slap dat je er geen controle meer over hebt. 
  6. Doe wat kip/ scampi op het zachte rijstvelletje, leg er wat mihoen, geraspte wortels en geraspte komkommer op, vul aan met gehakte basilicum, koriander en munt. Vouw de zijkanten voorzichtig naar binnen, vouw vervolgens de onderkant van het velletje naar boven, en begin te rollen.
  7. Serveer je summer rolls met warme pinda/satésaus en/of sweet chilisaus.

Smakelijk!