Lid Worden

Lid zijn bij Rotaract Kortrijk

Over ROTARACT


Rotaract is de jongerenafdeling van Rotary International en staat voor Rotary in Action. Vandaag de dag telt Rotaract zo'n 250.792 leden (and counting), verdeeld over 10.904 clubs wereldwijd, in 184 verschillende landen.  Dit aantal groeit en blijft groeien.


Een Rotaract club bestaat uit een groep enthousiaste jongeren vanaf 18 jaar die zich organiseren als serviceclub en zich - naast hun studies of job - 100% inzetten voor meer levenskwaliteit in hun eigen omgeving. Wil je meer bijleren over Rotaract en Rotary? Klik dan hier.


Over Rotaract Kortrijk

In onze regio zijn er nog tal van vzw's, groepen en organisaties die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Rotaract Kortrijk zet zich net zoals andere serviceclubs graag zijn schouders onder tal van lokale projecten. Op deze manier dragen wij bij aan een betere maatschappij.

We staan er natuurlijk niet alleen voor: elke Rotaract club staat onder het peterschap van één of meerdere lokale Rotary clubs. Zo valt onze Rotaract Kortrijk onder het peterschap van Rotary Kortrijk en Rotary Kortrijk Groeninghe.

Lid zijn bij Rotaract Kortrijk

Onze leden krijgen enorm veel kansen om bij te leren en te groeien op persoonlijk vlak. Iedereen draagt verantwoordelijkheid voor het eindresultaat van fundraisingactiviteiten en sociale projecten. Als lid van Rotaract Kortrijk moet je beschikken over organisatieskills, vindingrijkheid en een groot hart!


Elk werkjaar begint in september en eindigt in juni. We organiseren elke maand een vergadering in de Vagant in Kortrijk waar we samen komen om de planning door te nemen en gezellig bij te babbelen. Ons voorzittend comité vergadert ook één keer per maand. Daarnaast zijn we aanwezig op de events van andere Rotaract en Rotary clubs. Bij deze laatste zijn we vaak ook vrijwilliger tijdens evenementen. Een keer per maand steken we de handen uit te mouwen en zetten we ons in voor een sociaal doel. Dit kan zijn onder de vorm van een fundraiser, vrijwilligerswerk of het organiseren van leuke activiteiten voor allerlei sociale groepen. Onze club is een dynamische en sociaal actieve groep. Je vindt alle leeftijden bij ons: van 18-jarige stagiairs (kandidaat-leden) tot seniors (leden die er al een mooie Rotaract-carrière van enkele jaren hebben opzitten). Ook onze oud-leden komen af en toe nog eens meevergaderen. Ook zijn zowat alle studierichtingen en carrières vertegenwoordigd in onze groep: van student in de communicatiewetenschappen tot apotheker in opleiding; en van handelsvertegenwoordiger tot burgerlijk ingenieur. We zijn dan wel een club, maar in de eerste plaats ook goede vrienden! Deze vriendschapsbanden versterken we ook naast onze clubactiviteiten. We doen met zijn allen leuke sportinitiaties, dagen elkaar uit of doen een cultureel bezoek. Eén keer per jaar gaan we ook op clubweekend. Rotaracter ben je voor het leven!

Rotaract International

Wanneer je lid bent van een Rotaract club hoor je niet enkel bij je eigen club, maar maak je deel uit van een wereldwijd netwerk! Met Rotaract Kortrijk maken we deel uit van District 1620. Dit Disctrict beslaat West- en Oost-Vlaanderen en zo is de hele wereld ingedeeld in districten. Er worden dan ook vaak internationale events georganiseerd waar Rotaract leden van over de hele wereld welkom zijn. Enkele van onze leden stapten al op het vliegtuig naar Italië, Polen, Hongarije ... en kwamen terug met heel wat internationale vrienden.

Lid worden?

Lid worden van Rotaract Kortrijk word je natuurlijk niet zomaar. Elke Rotaract club voorziet voor nieuwe leden altijd een 'stagejaar'. Tijdens dit eerste werkjaar ben je aanwezig en betrokken bij een minimum aantal activiteiten. Je inzet en gedrevenheid zijn steeds belangrijke eigenschappen die ervoor zorgen dat je na een succesvol stagejaar officieel lid wordt van onze club en een pin ontvangt van onze voorzitter. Dit is altijd een ontroerend moment voor de club waar we met zijn allen voor samenkomen.


Ben jij al helemaal enthousiast? Stuur dan een mailtje naar protocol@rotaractkortrijk.be en vertel ons waarom jij bij onze club wilt vanaf september 2020, vanwaar je ons kent en waarom jij een goed lid zou zijn.


See you soon!


Rotaract Kortrijk

Copyright © All Rights Reserved                                                                                                                                      Contact: info@rotaractkortrijk.be